ELO BOOST NEDİR?

ELO Boost'un ne olduğu ve nasıl çalıştığı bugünlerde oldukça sık sorulan bir soru haline geldi. ELO Boost, belli bir oyundaki yetenekli/yüksek ligdeki oyuncuların, kendilerine kıyasla daha az tecrübeli oyuncuların hesaplarının MMR(Match Making Rating/Maç Eşleştirme Derecesi)'larını yükselterek onlara hedeflerine ulaşma imkanı sunmasına denir.

League of Legends, Teamfight Tactics ve Valorant gibi oyunlar, oyuncuları performansları çerçevesinde derecelendirebilmek için Match Making Rating(Maç Eşleştirme Derecesi) denen bir sistemi kullanırlar. League of Legends'da amaç hedeflenen Lige / Aşamaya dereceli sıralardan birinde ulaşmak ve beraberinde gelen ayrıcalıkların tadını çıkarmaktır. Hesap sahibinin mevcut tecrübe seviyesinin hedeflenen lige ulaşması için yeterli olmadığı durumlarda, ELO Booster onlara hedeflerine ulaşmaları için gerekli yardımı sunar.

NEDEN ELO BOOSTU SEÇMELİSİN?

League of Legends'da bir oyuncunun ligi diğer bir çok oyunda olduğu gibi bir çok faktöre göre değişir. Dereceli sıranın en tepesindeki oyuncular oyunda başarılı olmak için yeterli zaman, elverişli ortam koşulları ve yeterli istikrara sahipler. Onlar, oyun performanslarında oyuncuların geriye kalanlarına kıyasla çok daha yüksek başarım sergilediklerinden, oyun platformlarından maksimum verimlilik almakta ustalaşmış durumdalar. İstisnai olarak, halihazırda ustalık seviyesinde tecrübeye sahip olmalarına rağmen, içlerinden bazıları hala ELO Boost hizmetlerine yetenek seviyelerini diğer ustaların arasında parlar bir seviyeye ulaştırabilmek adına yatırım yapmaya devam ediyorlar.

ELO Boost hizmeti satın almak teknik olarak hedeflediğin lige ulaşmak için sana kıyasla daha tecrübeli bir oyuncudan yardım almak adına yatırım yapmaktır. Çoğu durumda ELO Booster normalde oyuncunun yaptığı şeyleri onun yerine hedeflenen anlaşmayı yerine getirecek şekilde yapar.

Herkesin sırf istedikleri Lig/Seviye/Hedef'e ulaşmak için dünya kadar vakit harcamaları gerekmemeli. Özellikle bazı oyuncuların tecrübe edebileceği üzere, normal bir bireyin hayatında çevre, iş, sosyal olaylar gibi bir çok türden meşguliyeti olabilir. Normalde oyunu oynamayı o oyunda yeterince tecrübe kazanacak kadar sevmesine rağmen, yalnızca dış faktörler yüzünden vakit bulamaması, hayallerindeki Lig / Hedef'e ulaşamayacakları anlamına gelmez. Bu tam olarak da, ELO Boost hizmetlerinin devreye girdiği noktadır.

ELO NE ANLAMA GELİR?

League of Legends Karakteri Meraklı Neeko

Anlamı ile alakalı gerçek şu ki, aslında bir kısaltma değil. Oyun endüstrisinde bir süre önce kullanılmaya başlandı ve kısaca belli bir oyuncunun/bireyin yetenek seviyesini ifade eden ve onları birbirleri ile derecelendirmekte/eşleştirmekte kullanılan bir sayıyı ifade eder. Temeline inecek olursak bu, Amerikan Fizik Profesörü Arpad ELO tarafından geliştirilen bir derecelendirme sistemidir.

Arpad ELO 1939'da Amerika Birleşik Devletlerinde başlatılan USCF(Amerika Birleşik Devletleri Satranç Federasyonu)'nda uzman satranç oyuncusu ve zamanın ulusal satranç valisi idi. Zamanında bir oyuncunun yetenek/başarı seviyesini ölçmek için Harkness Rating System(Harkness Derecelendirme Sistemi) denen bir sistem kullanılıyordu. Ama kısa süre içerisinde bu derecelendirme sisteminin bir oyuncunun gerçek yetenek/başarı seviyesini ölçmede başarılı olmanın yakınından dahi geçmediği fark edildi. Bu açığı fark eden Profesör ELO, kendi daha iyisini geliştirmeye karar verdi. Profesör ELO'nun sistemi yalnızca oyuncunun galibiyet ve mağlubiyetlerinden çok daha fazla sayıda faktörü değerlendiriyordu. Örneğin, bir oyuncu ardı ardına bir çok sayıda galibiyet elde ederse, bu sıralandırma listesinde daha yükseğe çıkmasını sağlayabilir ve ardı ardına bir çok mağlubiyet alması durumunda da tam tersi.

USCF'de Profesör ELO'nun derecelendirme sistemi eski Harkness Derecelendirme Sistemi'ne kıyasla çok daha üstün kalıyordu ve bu nedenle 1960'da Harkness Derecelendirme Sistemi'nin yerine kullanılmaya başlandı. Daha sonraları 1970'de, Dünya Satranç Federasyonu da aynı derecelendirme sistemini kullanmaya başladı.

ELO DERECELENDİRME SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR?

Her ne kadar belirli bir Elo Derecelendirme Sistemini uygulayan tek oyun League of Legends olmasa da Elo Derecelendirme Sistemi ekosisteminde devrim niteliğindeki yapısı nedeniyle oldukça dikkat çeken oyunlardan biridir. Tıpkı League of Legends'ta olduğu gibi, her rekabetçi oyun, oyun platformları arasındaki farklılıklar nedeniyle farklı ölçümleri dikkate alan kendi Elo Derecelendirme Sistemini uygular.

League of Legends, üçüncü sezonda kendi daha iyi versiyonunu geliştirene kadar eski, basit Elo Derecelendirme Sistemini kullanıyordu. Yeni sistemle birlikte artık Elo Derecelendirme Sistemi, oyuncunun yalnızca galibiyet/mağlubiyet sayısını değil, performansına ilişkin birçok ölçümü de dikkate alıyor.

League of Legends, kendi Elo Derecelendirme Sistemini şu şekilde adlandırmıştır: MMR(Maç Eşleştirme Derecesi). Normal oyuncular bu sayıyı (MMR) tam olarak göremeseler de, bir oyuncunun kazanma/kaybetme durumunda ne kadar LP kazanacağına/kaybedeceğine karar vermede rol oynayan dahili bir faktördür. Her değişen oyun modu, kendine özgü Elo Derecelendirme Sistemi ölçümlerini uygular.

ELO BOOST

League of Legends Karakteri Kazanan Blitzcrank

Tüm League of Legends oyuncuları arasında en yüksek yüzde, gümüş ve altın gibi orta liglerde yer alır. League of Legends'ta demir ve bronz gibi en alt sıralarda yer almak, en üst sıralarda yer almak kadar nadirdir. Ayrıca sıralama sisteminin en alt kısmında yer alsanız bile endişelenmeyin, bu mutlaka yukarı çıkamayacağınızı gösteren bir gösterge değildir. Aslında oyuncuların %90'ının dereceli deneyimlerinin ilk zamanlarında bu kademelerde en az birkaç ay geçirdiğini biliyor muydunuz?

Bir oyuncu olarak ELO'nuzu artırmak önemsediğiniz bir şeyse bunu bir ELO Booster veya bir Koç ile çalışarak başarabilirsiniz. Bu yardımcı türlerinden birini seçmek, istediğiniz hedefe daha hızlı ve tutarlı bir şekilde ilerlemenizi sağlayacaktır. Bir koçluk hizmetinin yardımıyla kendi yetenek setine yatırım yapmak için yeterli zamanı olan bir oyuncu olarak kendi hızınızda yükselmeye istekli biriyseniz, bu hizmet türü, değerlendirilmesi akıllıca bir fikir olabilir.

Bununla birlikte, halihazırda iş ve aile/sosyal çevre sorunlarıyla yeterince meşgul olan biriyseniz, o zaman siz vaktinizi daha kritik işlere ayırırken, ELO Booster'ın sizi istediğiniz rütbeye getirmesine izin vermek daha iyi bir seçim olabilir. Elo Booster, ELO'nuzu yükseltme işlemini öyle bir gizlilikle yapacaktır ki, hiç kimse herhangi bir yardım aldığınızın farkına varmayacak.

SOLO BOOSTU MU DUO BOOSTU MU SEÇMELİYİM?

Tüm Elo Boost Hizmetleri genel olarak iki farklı kategoriye ayrılır. Bunlardan ilki Normal ELO Boost(Solo Boost) hizmetidir. ELO Boost(Solo Boost) Hizmetinde, Booster normalde oynadığınız rolü üstlenir. Basit bir ifadeyle, Booster, tıpkı sizin yaptığınız gibi, üzerinde anlaşmaya varıldığı üzere ELO'nuzu artırmak amacıyla hesabınızda oynar. Bu işlem sırasında, hizmeti gizli ve anonim tutmak için Booster hizmet esnasında arkadaşlarınıza görünmemek için çevrimdışı modda oynar, bu sayede hiçbir arkadaşınız herhangi bir yardım aldığınızı görmez ve bundan şüphelenmez.

İkinci tür Duo Boost'tur. Duo Boost'ta hizmet sunumu ekip çalışmasıyla gerçekleşir. Yani siz ve Booster aynı takımda birlikte oynayacaksınız, genellikle Booster ayrı bir hesaptan ve siz de kendi hesabınızdan olmak suretiyle aynı dereceli lobiye girersiniz. Bu tür bir hizmet sırasında herhangi bir kişi veya kuruluşun dışarıdan destek aldığınızı fark etme olasılığı neredeyse sıfıra yakındır. Dolayısıyla bu tür Elo Boost sırasında hesabınızın herhangi bir türden ban yememe ihtimali %99.999'dur. Bu aynı zamanda tüm ELO Boost hizmetlerinin en keyifli türlerinden biridir çünkü Booster ile daha doğrudan etkileşim kurma şansına sahip olursunuz. Hizmet sırasında daha iyi bir oyuncu olmanıza yardımcı olabilecek birçok ipucu ve püf noktası bile alabilirsiniz. Oyunu daha iyi anlamaya başladıkça, oyunlarınızda daha yüksek başarı elde etme ve dolayısıyla daha fazla keyif alma şansınız artar.

ELO Boost Yasal Değil Mi?

League of Legends, Teamfight Tactics veya Valorant gibi birçok oyunun yapımcı şirketleri Elo Boost hizmetlerini resmi olarak desteklemese de, söz konusu hizmet herhangi bir ülkenin kanunlarına göre kesinlikle 'Yasa Dışı' değildir. Bu nedenle Elo Boost hizmeti aldığınız için tutuklanamazsınız ve hiçbir yasayı çiğnemiş olmazsınız, bu bir peri masalından başka bir şey değildir. Esas olarak League of Legends'ın yapımcı şirketi, sunulan Elo Boost hizmetlerinin oyuncular için gerçek bir güvenlik riski oluşturmaması nedeniyle pek ilgilenmiyor.

League of Legends topluluğunda yaygın olarak yanlış bilinen ve ELO Boost hizmeti almanın bir oyuncu olarak becerilerinizde ilerlemenize izin vermediği fikrine dayanan bir yanlış varsayım vardır. Biz buna katılmıyoruz. Çoğu oyuncu her zaman aynı beceri seviyesindeki oyuncularla aynı elo üzerinde oynamaya devam eder, aynı şeyleri görür, aynı şeyleri yapar. Bir ELO Booster sizi mevcut rütbenizden daha yüksek bir rütbeye getirdiğinde, oyunlarınızda daha yüksek beceri/deneyim seviyesine sahip oyuncularla oynamaya başlarsınız, bu da kaçınılmaz olarak onların sizden farklı olarak ne yaptığını görmenize ve böylece daha iyi bir anlayış kazanmanıza yol açar. Elo Boost hizmeti tamamlandıktan sonra kendiniz dereceli sıralamada düşseniz bile, bu hizmeti almış olmak büyük olasılıkla sizi tekrar daha yüksek liglere çıkaracak farklı bir oyun vizyonu kazanmanıza olanak tanıyacak.

KISACA ELO BOOST

ELO Boost, League of Legends'ın ortaya çıkmasından çok önce bile sahnedeydi. Hatta çevrimiçi dereceli sistemine sahip olmayan birçok oyunda bile yer alıyordu. Bazı oyuncular tarafından ELO Boost 'Hile' olarak değerlendirilebilir ancak gerçekte öyle değildir. Çoğu oyuncu, oyunda daha iyi olmak için koçluk hizmetleri, komut dosyaları veya diğer 3. taraf yazılımları alarak haksız avantaj elde etmek için halihazırda çok fazla para harcıyor. Şartları eşitlemek ve bir oyuncu olarak daha yüksek bir sıralama deneyimleyerek beceri seviyenizi artırmak için ELO Boost Hizmetleri, istediğiniz hedeflere ulaşmanın akıllı ve etkili bir yoludur.

Aslında ELO Boost daha çok ekip çalışmasına benzer. Bir düşünün, bir araya geldiklerinde daha iyi uyum ve performansla birbirlerine daha üst sıralara çıkma konusunda yardımcı olan arkadaşlar, bu farklı bir şey değil. Bir ELO Boost hizmetini seçerek, sizinle birlikte oynayan ve sizinle kaliteli zaman geçirmekle beraber, oyunlarda elinden geldiğince en iyi sonucu almanıza yardımcı olan bir arkadaşa sahip olursunuz. Aynı zamanda bir koçluk hizmeti gibi de çalışır, çünkü hizmet sırasında birçok değerli ipucu ve püf noktası alırsınız ve oyun hakkında merak ettiğiniz her şeyi Booster'ınıza sormakta tamamen özgürsünüz. Deneyimli ve profesyonel ELO Booster'ların çoğu bu hizmeti sanki bir arkadaşına ya da ihtiyacı olan/isteyen birine değerli bir hizmet sunuyormuş gibi, istekli ve motive şekilde sunar.

ELO BOOST League of Legends Teamfight Tactics Valorant
NEDEN ELO BOOST HİZMETLERİ ALMALISIN?
ELO BOOST League of Legends
ELO BOOST YASAL MIDIR?